Montage

De vele kwalitatieve mogelijkheden, toepassingen en oplossingen die timmerfabriek De Kievit te bieden heeft, maken maatwerk mogelijk. Voor een heldere omschrijving van de verantwoordelijkheden zijn de concepten 1, 2 en 3 opgenomen in de nieuwe Beoordelingsrichtlijn (BRL). De concepten maken opdrachtgevers van gevelproducten duidelijk wat ze van De Kievit mogen verwachten. Het is een goede manier om de verantwoordelijkheden van de meerdere partijen duidelijk te krijgen.

De praktijk

Handelskade, Nijmegen

In Nijmegen, aan de rivier de Waal, wordt een woongebied met negen uiteenlopende woontorens gerealiseerd: Handelskade. Een uitdagend project voor Timmerfabriek De Kievit. Bij een omvangrijk en strak georganiseerd bouwproject als de Handelskade zijn extra inspanningen met bouwpartners nodig om te komen tot innovatieve oplossingen in ontwerp en uitvoering. De focus ligt op montagemogelijkheden op de bouwplaats waarbij ook veel afstemming met de bouwplanning plaatsvindt.

 

Beglaasde kozijnen aflakken op locatie

De bijna 6 meter brede kozijnen voor de woontoren ‘de Lunet’ zijn compleet beglaasd en afgelakt geleverd in een speciaal geconstrueerde transportcontainer zonder dak. Daarin is een speciaal frame aangebracht om de elementen afzonderlijk te kunnen transporteren. De kozijnen zijn op de juiste manier onder iedere stijl voorzien van hijsbanden, zodat deze tijdens het hijsen niet konden vervormen. Inmiddels zijn de 585 gevelvullende mahoniehouten kozijnen voor woontoren De Lunet geplaatst.

 

Voortraject

Een gedegen voortraject was nodig om onder meer onderzoek te doen en tests uit te voeren met betrekking tot de luchtdichtheid. De kozijnen zijn met een speciaal ontwikkeld geïntegreerd rubberprofiel tegen het betonnen casco vastgezet; dus niet met pur of kit. Dankzij het rubberprofiel sluiten de kozijnen beter aan en worden er betere luchtdichtheid en isolatiewaarden behaald.

 

Sancta Maria, Noordwijk

Op Landgoed Sancta Maria in Noordwijk staan diverse historische gebouwen. Eén daarvan is paviljoen Bernadette. De buitenzijde van paviljoen Bernadette wordt volledig gerenoveerd. De bijzondere kozijnen worden ook hier compleet afgelakt en beglaasd afgeleverd volgens concept lll. Het vraagt om een intensieve voorbereiding en samenwerking met de aannemer. Het plaatsen van de kozijnen wordt uitgevoerd met onze vaste partners. Timmerfabriek de Kievit heeft een geavanceerde mogelijkheid om kozijnen digitaal in te meten zodat de productie exact afgestemd is op de maatvoering. Door ook de montage uit te voeren ‘ontzorgt’ de timmerfabriek de opdrachtgever.

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren