skip to Main Content

Case

Koer, Rotterdam

KOER wordt een opvallende verschijning aan de Laan op Zuid in Rotterdam en een fantastische plek voor wie wil wonen in een gezellige wijk midden in het Rotterdamse Kop van Zuid-Entrepot aan de Laan op Zuid. Een landmark met een sterke eigen identiteit die wordt gevormd door een dynamische centrale entreehal, een opvallend marathonbalkon, een dijkpark en een bijzondere afsluitbare binnentuin van zeker 3500 m2.

Met een aanbod van 169 woningen bestaande uit verschillende typen en afmetingen is er een ruime keus en voor ieder wat wils. Daarnaast zijn alle voorzieningen en het openbaar vervoer op fiets- en/of loopafstand. Een avondje uit, gezellig lunchen of uit eten kan allemaal in de nabijgelegen hippe wijk Katendrecht of natuurlijk in Rotterdam Centrum.

Koer zal bestaan uit 13 blokken, waarvan de blokken 5 t/m 7 en 9 t/m 13 zullen worden voorzien van kozijnen van Kievit Kozijn.

Het welbevinden van de toekomstige bewoners heeft veel aandacht gekregen. De natuur speelt daarin een belangrijke rol, niet alleen om naar te kijken maar juist ook om gebruik van te maken. Ook is door de betrokken architecten; V8 Architects en Architectuur MAKEN, nagedacht over de toekomstbestendigheid van het gebouw en de wijze waarop het gebouw opgaat in de omgeving.

Er worden allerlei bijzondere elementen verwerkt in het gebouw waarvoor gekeken is naar de omgeving en de geschiedenis van de wijk. Een belangrijk aspect is het (her)gebruik van meerdere duurzame circulaire materialen zoals onze houten kozijnen. Het gebruik van hout draagt bij aan verminderde stressniveaus, een lagere hartslag en een betere regulatie van de luchtvochtigheid.

Meer weten over het project? Bekijk het project dan op de website van VORM. Ze hebben tevens een uitgebreide brochure die hier te vinden is.

100% van het door ons geleverde hout is STIP-gecertificeerd.

Voor ieder geleverd kozijn planten wij een boom!

 

Naar fotogalerij

koer rotterdam 4

Opdrachtgever

Aannemer / bouwonderneming

Kievit systeem

Kievit Kozijn

koer rotterdam 1
koer rotterdam 2
koer rotterdam
koer rotterdam 3

Geïnteresseerd?

Vraag een offerte aan