skip to Main Content

Over Kievit Kozijn

Onze geschiedenis

Kievit Kozijn. Een typisch familiebedrijf met een lange geschiedenis. Het bedrijf is opgericht in 1924 aan de Kievitsweg in Ridderkerk. Zie daar ook de verklaring voor de naam!

Verandering van koers

Scheepsbouw

Opa van Wijngaarden begon met het maken van mallen voor de scheepsbouw. De scheepsbouw floreerde toen nog in Ridderkerk. Met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog steeg de vraag naar kozijnen. De scheepsbouw in Ridderkerk maakte plaats voor enorme bedrijventerreinen en schone industrie. Zo veranderde ook de koers van Kievit Kozijn.

Een echt familiebedrijf

Vader & zonen

Al gauw werd het pand aan de Kievitsweg te klein en vestigde het bedrijf zich in 1960 aan de Nijverheidstraat in Ridderkerk. Ondertussen zwaaide Arie, de vader van de huidige eigenaren, de scepter over de timmerfabriek. Hij stierf in 1973 op 47-jarige leeftijd. Zijn zonen Anton en Robert waren destijds 16 en 6 jaar oud, te jong om een fabriek over te nemen. De echtgenoot van Arie van Wijngaarden, Hendrika, werd na het overlijden van haar man eigenaar van Kievit Kozijn. De dagelijkse leiding kwam toen te liggen bij twee bedrijfsleiders, Adriaan den Otter en Wim Maaten. Adriaan den Otter is in 1978 met pensioen gegaan en dus had Wim Maaten de dagelijkse leiding over de fabriek.

Huidige eigenaren
In 1996 is de fabriek eigendom geworden van haar twee zonen, de broers Anton en Robert. Robert van Wijngaarden is de commerciële man en Anton van Wijngaarden leidt de fabriek. Bedrijfsleider Wim is in mei 2006 met pensioen gegaan.

Uitbreiding

Nieuw pand

In mei 2005 startte de uitbreiding van het pand. De afmontage-loods werd gesloopt en vervangen door een nieuwe. De gevel werd gerevitaliseerd waardoor het bedrijf een eigentijdse uitstraling heeft gekregen. Verder is er een nieuw en modern kantoor gebouwd, dat stijlvol is ingericht. En tot slot bouwde Kievit Kozijn een nieuwe geautomatiseerde spuiterij. Het totale vloeroppervlak beslaat momenteel 4.200 m².

Kievit Kozijn is te vinden aan de Houtstraat 10 in Ridderkerk.