skip to Main Content

Mogelijkheden

LEAN-bouwen

LEAN-bouwen is een denkwijze om efficiënter te kunnen bouwen. Het is inmiddels een bekende term in de bouwwereld. Door de veranderende markt wordt het de afgelopen jaren steeds vaker toegepast door de klanten. Dat vertaalt zich in het verkorten van de doorlooptijden door de juiste producten op het juiste moment en op de juiste plaats te krijgen. Daarnaast zijn er verbeteracties en meer samenwerking in de totale bouwketen.

Expertise

Probleemloos meeschalen

Om aan te sluiten op deze wijze van bouwen heeft Kievit Kozijn het fabricageproces geautomatiseerd en gerobotiseerd. Op deze manier kan Kievit Kozijn probleemloos meeschalen met kleine, maar ook zeer grote projecten. In de begeleiding van uw project, biedt het team van Kievit Kozijn expertise in logistieke oplossingen en engineering en montage van kozijnelementen. Het team is hierbij al in een vroeg stadium betrokken. Een mooi voorbeeld is het project Handelskade in Nijmegen. Voor dit project is er speciaal een logistiek containersysteem ontwikkeld en een plaatsingsmethode met een nieuw ontwikkelde aansluitingsdichting voor zeer korte montagetijden zonder afval.

Verspillingen en faalkosten

Minimalisatie

Lean-bouwen houdt ook in dat verspillingen en faalkosten worden geminimaliseerd. Door het toepassen van een aantal technieken en principes, waaronder BIM en het geavanceerde bewerkingscentrum, wordt productiviteit verhoogd. Kievit Kozijn heeft een hoge productiviteit en omloopsnelheid waardoor er bespaard wordt op voorraden. In de fabriek is het LEAN-productieproces al volop geïntegreerd; het aansturen van machines is volledig geautomatiseerd. Dankzij het LEAN-productieproces van Kievit Kozijn, gaan bij de opdrachtgevers de bouwprocessen steeds sneller.

Overzicht van de vertaling naar LEAN-bouwen:

  • Verhoogde productie door geavanceerde machines die volledig geautomatiseerd worden aangestuurd.
  • Efficiënte werkwijze door BIM in ontwerpfase en productiefase.
  • Hoge productiviteit en omloopsnelheid waardoor de materialen ‘just in time’ toegeleverd worden en er bespaard wordt op voorraden.
  • Een waarborg voor een gezonde balans en een gezond rendement.
  • Voor onze opdrachtgevers kunnen wij voldoen aan de steeds snellere bouwprocessen en voldoen aan de flexibiliteit die dit van ons vraagt.