skip to Main Content

Over Kievit Kozijn

Duurzaamheid

Als producent van houten producten is Kievit Kozijn zich zeer bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid. De producten bestaan uit de gevelelementen kozijnen, ramen en deuren.Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Kievit Kozijn, waarbij kozijnen worden gemaakt onder KOMO-certificaat en verzekerde garantie van Stichting Garantiefonds Timmerwerk (SGT). Wij maken deel uit van Hout 100%.

Een duurzame keuze

Hout

Met hout als grondstof is er een bewust duurzame keuze gemaakt. Anders dan kunststof en metaal is hout volledig biologisch afbreekbaar. Voor het recycleproces is geen grote hoeveelheid energie nodig. Zo zitten toekomstige generaties niet met afval uit ‘onze’ tijd. Een volwassen boom neemt minder CO2 op dan een boom die nog groeit. Op de plaats van de gekapte oudere boom, groeit een nieuwe boom die weer veel CO2 opneemt en er zuurstof voor teruggeeft.

kievit-kozijn-header-duurzaamheid

Certificeringen

STIP, HOUT100%, FSC®, KOMO

Sinds eind 2017 is Kievit Kozijn STIP gecertificeerd.

Gecertificeerd sinds 2007
De producten die Kievit Kozijn levert voldoen aan alle eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Alle producten zijn voorzien van het KOMO-certificaat en de gecontroleerde zekerheid van Hout100%, een merk van Garantiefonds voor Timmerwerk (SGT). Sinds maart 2007 is Kievit Kozijn FSC®-gecertificeerd.

Tevens sponsort Kievit Kozijn 2000 bomen voor het eerste STIP-bos in Nederland.

BioBased bouwen
Met BioBased bouwen worden bouwmaterialen van fossiele grondstoffen vervangen door hernieuwbare grondstoffen:

  • Van steenwol naar vlaswol.
  • Van betonconstructies naar HSB.
  • Van pvc-kozijnen en alu kozijnen naar houten kozijnen.

Het probleem voor de BioBased materialen is dat de totale industrie uit zeer veel MKB-bedrijven bestaat tegenover grote industrieën. Via brancheorganisaties en de Europese koepel lobbyen we waar mogelijk. De Rijksoverheid is vanuit verschillende ministeries bij de BioBased economy betrokken om met elkaar te af te stemmen.

SKH-STIP-00004

Veiligheid

Inbraakwerend

De gevel is per definitie een risico voor inbraak. Het treffen van inbraakwerende maatregelen aan kozijnen, ramen en deuren vermindert aanzienlijk de kans op ongenood bezoek. De K.V.T. en het Politiekeurmerk vormen daarvoor de basis. De leden van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie die inbraakwerend gecertificeerd werk leveren, garanderen dat op het moment van levering hun producten voldoen aan de eisen.

kievit-kozijn-header-veiligheid